Mopedutbildning

 

Välkommen till mig Dan Tieva på mopedutbildning för körkort AM.

Vi  har utbildning i Piteå och Pajala. Anmälan till utbildning i Pajala gör du genom ABF.

Vår tanke med vår mopedutbildning är att den ska vara så enkel och komplett som möjligt. För att du ska kunna ta ditt körkort så lätt som det bara går. Det är ett svårt prov på trafikverket, men är du bara förberedd brukar det gå bra. Vår utbildning sker med moped, ditt körkort gäller även för mopedbil och A-traktor ”EPA”.

Utbildning är delad i 8 timmar teori  och 4 timmar praktisk utbildning.

Du behöver vara 14år och nio månader för att delta på utbildningen. Du behöver ansöka och få körkortstillstånd innan den praktiska delen av utbildningen. Det gör du på http://www.transportstyrelsen.se/korkort .

Vi använder teorimaterialet på www.trafikskolaonline.se .

Du måste delta på alla teoriträffar och den praktiska utbildningen för att få skriva teoriprov på trafikverket.

Ta med giltig legitimation till första teoriträffen. Ta med legitimation och körkortstillstånd till övningskörningen i trafik.

När du har genomgått utbildningen och är godkänd meddelar vi detta till Transportstyrelsen. Efter avslutad utbildning bokar du tid hos Trafikverket för provskrivning. Observera att du måste ha fyllt 15 år för att få skriva provet. Det är viktigt att du tar med giltig legitimation till provtillfället hos Trafikverket.

Om du inte skulle bli godkänd på körningen får du en extra lektion gratis. Tillkommande lektioner kostar 500kr/timme.

Extra teorilektioner online är gratis. De utförs om möjligt samtidigt med andra teorigrupper.

Du anmäler dig till kursen genom Mail resursinorr@hotmail.com eller telefon 070-1733732 . Är du under 18 behöver din förmyndare, normalt föräldrarna, godkänna att du går kursen.